Spotkanie noworoczne 2016

Data publikacji: 24.01.2016

Zarząd Oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich w Legnicy corocznie organizuje geodezyjne spotkanie noworoczne. W bieżącym roku w piątek 22 stycznia, spotkaliśmy się w Legnicy w sympatycznej kawiarni hotelu ”Kamieniczka”.

W spotkaniu uczestniczyło 55 koleżanek i kolegów emerytów, rencistów, koleżanek i kolegów z prywatnych firm geodezyjnych, służb administracji geodezyjnej i kartograficznej oraz przyjaciół sprzyjających działalności naszego Oddziału SGP.

W imieniu Zarządu Oddziału SGP w Legnicy kol. Wiesław Firlicińciński – Honorowy Prezes Zarządu Oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich w Legnicy bardzo serdecznie przywitał wszystkich uczestników spotkania, a w szczególności obecnych na spotkaniu kol. rencistów i emerytów.

Szczególne słowa przywitania kol. Wiesław Firlicińciński skierował do naszego seniora kol. Mirosława Żołka (sic. w maju br. 92 l.)  ciągle aktywnego działacza, byłego więźnia hitlerowskich obozów koncentracyjnych. Dziękując za serdeczne przywitanie kol.  Mirosław Żołek przekazał wszystkim życzenia zdrowia i wytrwałości w realizowaniu tematów geodezyjnych.

Po tradycyjnym odśpiewaniu Hymnu Geodety kol. Mikołaj Smyk wznosząc toast noworoczny życzył wszystkim obecnym by niezależnie w jakich firmach i instytucjach pracujemy,  byśmy zawsze  byli ZDROWĄ RODZINĄ GEODEZYJNĄ, gdyż nawet drobne spory pomiędzy administracją, wykonawstwem, nadzorem geodezyjnym są wykorzystywane przez innych, co jest stratą dla wizerunku geodety i prestiżu naszego zawodu. „Patrząc na was wszystkich widzę i mam nadzieję, że się nie mylę, iż właśnie taką zdrową, szanującą się i kochającą nasz zawód rodziną jesteśmy„ – dodał na zakończenie kol. Mikołaj Smyk.

Podczas uroczystej kolacji , kolędowaniu przy gitarze kol. Andrzeja Jażło, wspomnieniach i tradycyjnie szczerych rozmowach o stanie naszej polskiej geodezji nie było końca.

Spotkanie przebiegło w bardzo ciepłej, koleżeńskiej atmosferze z nadzieją, iż znów za rok się spotkamy.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom, do zobaczenia.

Galeria foto >>>

CHW